Bilim ve Teknoloji

Tercih çok zor: Xiaomi Mi 8 ile Pocophone F1 farkları

Xiaomi Mi 8 modeli ile Xiaomi Pocophone F1 modeli fiyat olarak hemen hemen aynı olduğu için bu iki telefon arasındaki farklar çok merak edilmektedir.

Mi 8 modeli Pocophone’a göre 200 TL‘lik bir farkı bulunmaktadır. Acaba bu 200 TL’lik farkı hak ediyor mu yoksa tercihimizi Pocophone F1’den yana mı kullanım? Bu soruların yanıtını kendi fikrimizce yazmak istedik.

İlk olarak Ekran boyutu arasında fark bulunuyor. Xiaomi Mi 8 modeli 6.21 inç, Pocophone f1 6.18 inçtir. Gözle öyle net bir boyut farkı bulunmuyor.

En dikkat çeken farklardan bir tanesi ise batarya kapasitesidir. Pocophone f1’de 4000 mAh‘lık batarya bulunurken Mi 8 modelinde 3400 mAh’lık batarya bulunuyor.

Diğer bir dikkat çeken fark ise tabiki kameradır. Xiaomi Mi 8’de optik sabitleyici bulunuyor. Maalesef Pocophone’da bulunmuyor. Zaten Pocophone’nun uygun fiyatlı olmasının altında optik sabitleyicisi olmaması olarak gösteriliyor. Ön kamerası Mi 8’in 12 MP, Pocophone F1’de 5 MP‘dir.

MicroSD destekleme özelliği birçok kişi için önemlidir. Pocophone F1 modeli microSD hafıza kartı desteklemektedir. Mi 8’de bulunmuyor. Aslında dahili depolama hafıza boyutları oldukça iyidir. Bu konuda karar sizindir.

Xiaomi Mi 8’de NFC özelliği mevcut. Pocophone’da yer almıyor. NFC özelliği günümüzde pek fazla kullanılmıyor. Fakat ileriki dönemlerdene olur bilemeyiz.

Diğer bir fark ise radyo özelliğidir. Pocophone f1’de radyo özelliği yer alıyor.

Önemli olan farkları sizlere belirttik.

Peki iki telefon arasında kalıyorsanız ne yapmaylıyım diyorsunz?

Kamera benim için önemli diyorsanız tercihinizi Mi 8’de yana kullanınız. Ben batarya’ya önem veriyorsanız tabiki Pocophone f1. Bunun yanına hafıza kartı ve radyo işime geliyor diyorsanız sizin için Pocophone F1’dir. Performans olarak bir fark var mı diyorsanız iki modelde aynı performansı görürsünüz. Bu arada Pocophone F1’de likit soğutma olduğunu hatırlatalım. Çok oyun oynuyorsanız F1 modeli çok ağır basmaktadır.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu