Bilim ve Teknoloji

PC çok yavaş açılıyor! Bilgisayar açılış hızını artırma

Bilgisayarınız normalden daha mı yavaş açılıyor ? Bilgisayarınızı her açışınızda eskiseine göre daha hızlandırmak için yapacağınız birkaç öneri sunmak istiyoruz.

Bilgisayarınızı daha hızlı nasıl açabilirsiniz, öğrenmek için yazımızda belirttiğimiz birkaç yöntemi denemenizi tavsiye ederiz.

MSConfig Kullanımı

MSConfig, Microsoft Windows’u yapılandırmanıza izin veren birçok ayarın bulunduğu bir servistir. MsConfig ile başlangıçta yer alan birçok servisi yönetebilirsiniz.

Bilgisayarlar ilk açıldıklarında varsayılan olarak bazı programlar görev yapmaya başlarlar, ancak bu görevlerin bazıları sizin kullanmadığınız programlar olabilir.
Böyle bir durumda, arka planda çalışmaya devam eden bu programları bilgisayarınızın kaynaklarını kullanmaya devam edeceklerdir.

Hem Ram bellek, hem internet bağlantısı hem de işlemciye gereksiz bir şekilde yük bindirecek olan bu uygulamalardan kullanmadıklarınızı kapatarak bilgisayarınızın hem daha hızlı açılmasını hem de hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

• Bunun için Başlat > Çalıştır’a tıklayın.
• Ardından açılan pencereye msconfig yazarak Enter tuşuna basın.

Açılan pencerede, başlangıçta etkin olan programların listesini gösteren “Başlangıç” sekmesine tıklayın.

Burada birçok uygulama yer alır, bazıları gerekli uygulamalardır, ancak birçoğu gereksiz yere güç ve kaynak tüketir ve bilgisayarınızı yavaşlatır.

MsConfig alanında tüm başlangıçtaki, çalışan uygulamaları görebilirsiniz, bu listede yer alan Güvenlik ve anti virüs haricindeki tüm uygulama ve servislerin yanındaki işaretleri kaldırın.

Bu işlem devre dışı bıraktığınız uygulama ve programları etkisiz kılmaz sadece başlangıçta çalışmalarını engeller. İstediğinizde bu program ve uygulamaları rahatlıkla kullanmaya devam edebilirsiniz.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu