Bilim ve Teknoloji

Ortalığı sarsacak donanımı ile Huawei Mate 20 Pro özellikleri

Huawei’nin son modeli Mate 20 Pro tanıtıldı. Üst segment donanımı ve başarılı tasarımı ile teknoloji tutkunlarının takdirini kazandı diyebiliriz. Huawei Mate 20 Pro’yu ön plana çıkartan özellikleri kamera donanımı ve çok hızlı şarj özelliği diyebiliriz.

İsterseniz Huawei Mate 20 Pro teknik özelliklerine kısaca bakalım.

Huawei Mate 20 Pro ekran özellikleri: Bu modelde 6.39 inçlik dev bir ekran bulunuyor. Bu ekran 538 PPI Piksel yoğunluğunda ve OLED ekran teknolojisi içermektedir. EMUI 9.0 arayüz ile en son Huawei’nin kullanıcı arayüzü rahatlığını kullanabilirsiniz. Son olarak ekran/gövde oranı ise % 87.85’dir.

Huawei Mate 20 Pro şarj özelliği: Yazımızın başında belirttiğimiz gibi bu telefon hızlı şarj özelliği ile rakiplerine göz dağı veriyor. Neden derseniz 30 dakika içerisinde % 70’lik bir dolum oranına ulaşabilirsiniz. Bu gücünü Huawei Super Charge özelliğinden almaktadır. Normal kablolu şarjı 40W gücünde olduğu için çok hızlı şarj etmektedir. Kablosuz şarj özelliğide oldukça hızlıdır. Kablosuz şarj cihazı ile 15W gücünde diğer telefonlara göre 3 kat daha hızlı şarj edebilirsiniz. Bu arada batarya kapasitesi 4200 mAh’dır.

Huawei Mate 20 Pro performansı: Bataryası kadar performansı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. 2.6 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli 6 GB RAM’li HiSilicon Kirin 980 chipset bulunuyor. Bu donanım ile bu telefonu yavaşlatmak imkansız gibi diyebiliriz.

Huawei Mate 20 Pro kamera özellikleri: Evet bu telefonun kamera donanımı ile profesyonel fotoğraf makinesi ihtiyacınız olmayabilir. 40 MP çözünürlüğünde arka ana kamerası bulunuyor ve optik görüntü sabitleyicisi bulunmaktadır. 2160p Ultra HD 4K video kaydıda yapabilirsiniz.

İkinci arka kamerası ise 20 MP çözünürlüğe sahiptir. Ekstra geniş açı özelliği katarak F2.2 diyafram açıklığına ulaşmaktadır.

Üçüncü arka kamerası ise 8 MP çözünürlüğündedir. Bu kamera ise F2.4 diyafram açıklığına ulaşırken ekstradan 3X Optik zoom ve Telephoto özelliği gelmektedir.Selfie kamerası ise 24 MP‘dir.

Huawei Mate 20 Pro diğer özellikleri: 128 GB dahili depolama ile hafıza sorunu çok yaşamıyacaksınız. Bu modele microSD hafıza kartı takılıyor mu diye soruyorsanız bu sorunun yanıtı evet olacaktır. 256 GB’a kadar hafızasını artırabilirsiniz.

Android 9.0 Pie sürümü ile yüklü olarak gelecektir. Renk seçenekleri ise Altın, Mor, Yeşil, Mavi ve siyah olmak üzere 5 farklı renk seçeneği bulunmaktadır. 4.5G teknolojisi olarak CAT 21 ile saniyede 1400 Mbps indirme hızını görebilirsiniz.

GPS konusunda da L1 ve L5 olmak üzere çift frekanstan yararlanarak GPS konumunu hiçbir zaman kaybetmeyeceksiniz.

Suya ve toza karşı dayanıklılığıda bulunuyor. NFC, kızılötesi ve parmak izi okuyucusu ile tam donanımlı eksiksiz bir telefon olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Telefon güvenliği olarak kızılötesi yüz tarama ile 3D derinlik algılama kamerası sayesinde yüzününüzü yarım saniye içerisinde tanıyor. Sizin yüzünüz haricinde telefonu açmak imkansız diyebiliriz.

Parmak izi okuyucusu ekranın ortasına bulunmaktadır. Bu sayede daha rahat ve şık bir kullanım sunmaktadır.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu