Bilim ve Teknoloji

Lenovo Z5 Pro Türkiye fiyatı ve özellikleri

Lenovo akıllı telefon kategorisinde etkileyici modelleri ile ses getirmeye devam ediyor. Lenovo’nın yeni amiral gemisi modeli Lenovo Z5 Pro resmi olarak tanıtıldı. Üstün tasarımı ve teknik özellikleri ile büyüleyici olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

İlk olarak ekran özelliklerinden bahsetmek istiyoruz.

Lenovo Z5 Pro modelinde 6.39 inçlik büyük bir ekranı bulunuyor. Bu telefonda 403 PPI Piksel yoğunluğu ve Super AMOLED ekran teknolojisi kullanılmaktadır. Arayüz sistemi ise Lenovo’nun kendi arayüzü olan ZUI 10 yer almaktadır. Ekran/Gövde oranı ise % 95.06’dir.

Lenovo Z5 Pro’yu 3350 mAh’lık bir batarya desteklemektedir. Parmak izi okuyucusu ise ekran altında koyulmuştur. Artık yeni çıkan amiral gemisi modellerinden parmak izi okuyucusu ekran içine koyulmaya başlandı.

Lenovo Z5 Pro kamera özelliklerine baktığımızda ise 16 MP çözünürlüğünde ana arka kamerası bulunmaktadır. Bu arka kamera 2160p Ultra HD video kaydı çekmektedir. İkinci arka kamerası 24 MP’dir.

Özçekim kamerasıda iki adettir. Birincisi 24 MP’dir. İkinci arka kamerası 8 MP’dir. İkinci arka kamera ile gelen özellik Kızılötesi kamera ile tarama özelliği eklenmektedir.

Performans olarak baktığımızda ise Qualcomm Snapdragon 710 yonga seti bulunuyor. Bu chipset 2.2 GHz hızında 8 çekirdekli ve 6 GB RAM ile oldukça hızlı bir kullanım hedeflemektedir.

Android’in son sürümü 8.1 oreo ile yüklü gecektir. NFC, 4.5G ve parmak izi okuyucusu ile birlikte oldukça şık ve tam donanımlı bir telefondur.

Lenovo Z5 Pro yurtdışında 64 GB’lık dahili depolama hafızası olan modeli 1600 TL’den, 128 GB dahili depolama hafızası olan modeli ise 1850 TL’den satılacaktır.

Lenovo Z5 Pro Türkiye satış fiyatı konusunda ve ülkemize ne zaman geleceğine dair herhangi bir net bilgi bulunmamaktadır.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu