Islanan telefon nasıl kurtarılır?
Suya düşen telefon nasıl kurtarırım diye araştırıyorsanız bu yazımız tam size göredir.
Akıllı telefonlar çok hassas cihazlar olduğu için dikkatli kullanmamız gerekmektedir.Özellikle yere düşen ve su ile temas etmesi akıllı telefonların başına gelebilecek en kötü durumlardan bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz.Bugünkü yazımızda eğer akıllı telefonunuz suya düşerse yada ıslanırsa neler yapmamanız gerektiğini ve neler yapmanız gerektiği konusunda bilgilendirmek istedik.Doğru bildiğimiz çok fazla yanlış bulunmaktadır.
Son çıkan bazı akıllı telefonlar suya ve toza karşı dayanıklı olan modeller var fakat henüz bu modeller çok fazla yaygınlaşmadı.Aşağıda anlatacağımız maddeleri uygularsanız yüzde 100 kurtulmayabilir.Ama yapacağınız hatalardan daha etkili olduğunu söyleyebiliriz.
İlk olarak şunu söyleyemek istiyoruz.Normal bir çeşme suyu ile deniz suyunun verebileceği zararlar çok farklıdır.Telefonun temas ettiği sıvı ile telefonu kurtarmak doğru orantılıdır.
Sıvı ile temas eden telefona yaptığımız doğru diye bildiğimiz yanlışlar
Akıllı telefonunuz sıvı ile temas sonrasında kapandıysa sakın açmaya çalışmayın.İçinde sıvı olan telefona açmak istediğiniz güç verip kısa devre yapabilirsiniz.
Kesinlikle telefonu şarja takmayınız.Eğer takarsanız büyük ihtimal telefonu çöpe atmak gerekecektir.
Sıvı ile temastan sonra telefonun tuşlarına basmayınız.Gerçi artık günümüzde çok fazla tuşlu telefon yok ama kesinlikle basmamanız gerekmektedir.
Sıvının içeride yayılmaması için kesinlikle üflemeyin ve sallamayınız.
Genellikle hemen sıvı ile temasa geçen telefonu elimize alıp, bir güzel saç kurutma makinesi ile kurutmaya çalışıyoruz.Sakın ama sakın bunu aklınızda bile geçirmeyiniz.Elektronik devre içeren cihazlar bu şekilde kurutulmaz.
Doğru bilinen yanlışları size elimizden geldiği kadar anlattık.Şimdi ise sıra yapmamız gerekenleri anlatacağız.Nasıl bir acil hastaya ilk müdahale çok önemli, telefonda da ilk yapacağımız hareketler çok önemlidir.
Sıvı ile teması olan telefonun bataryasını hemen çıkartın.Son modellerde malesef bu özellik yok ama eğer bataryanız çıkıyorsa hemen çıkartınız.Hafıza kartınızı,SIM kartınızı v.s. telefondan çıkartınız.Çıkan parçaları peçete yada havlu ile kurulayınız.
Eğer telefonun garantisi bittiyse kasasını açmanızda fayda vardır.İnternet üzerinden nasıl açabileceğiniz konusunda modellere göre videolar mevcuttur.Telefonda gördüğünüz sıvıyı peçete yada kağıt havlu ile kurulayınız.Kurularken sürterek kurulama yapmayınız.Sadece sıvıya bastırıp çekerek kurulama yapınız.
Çok güçlü çekiş gücü olmayan bir elektrik süpürgesi ile telefona hafifçe tutunuz.
Son olarak artık telefonu bir kabın içine koyulmuş pirinçe yatırınız.Bildiğiniz üzere pirinç en iyi nem alma yöntemidir.Evlerimizde yada lokantalarda tuzlukların içinde birkaç tane pirinç tanesi görmüşüzdür.Pirinç çok iyi bir nem alma aracıdır.Pirinçten daha kuvvetli olan bir madde daha vardır.SILICA GEL’i genellde alınan eşyaların içinde çıkan küçük bir poşettir.
Bu poşeti genellikle hemen çöpe atarız.Aslında bu madde pirinçten çok daha etkili bir nem alma aracıdır.
Teknoscrool.com olarak sizlere elimizden geldiği kadar ıslanan telefona neler yaparak kurtarma şansınızı artırabileceğiniz yönünde önerilerde bulunduk.