Bilim ve Teknoloji

iPhone-Samsung Orijinal Şarj Aleti Nasıl Anlaşılır?

Akıllı telefonunuzun orijinal bir şarj aleti ile şarj etmeniz oldukça önemli bir konudur. Bu yazımızda bunun sebeplerini ve orijinal şarj aletlerini nasıl anlayabiliriz anlatacağız.

Birçok kullanıcı tarafından iPhone orijinal şarj aleti nasıl anlaşılır? Ya da Samsung markalı bir orijinal şarj aleti nasıl anlaşılır? Sorusu akıllara gelebilmektedir. Peki orijinal şarj aletlerini nereden bulabiliriz.

Orjinal olmayan şarj aletlerinin dezavantajlarının başında, cihazalara verdikleri zararlar gelmektedir, batarya ömrünü oldukça kısaltarak, zaman içinde daha çabuk tükenmesine sebep olmaktadırlar.

Bunun dışında, patlama ve yanma riskleri taşıdıklarından, orijinal şarj aletlerinin kullanılması önem arz eder.

Orijinal Şarj Aletini Nereden Temin Edebilirim?

İlk olarak, almış olduğunuz bir cihazın kutusundan şarj aleti çıkmaktadır. Bu şarj aleti zaman içinde kaybolabilir veya arızalanabilir. Bu durumda o zaman orijinalini bulmak oldukça zor gibi gelse de, orijinal bir şarj aletini Apple veya Samsung resmi satışlarını yapan mağaza ve teknik servislerden almanız kesinlikle önerilir.

Bazen bir şarj cihazının orijinal olup olmadığını da anlamamız gerekebilir, bu durumda size vereceğimiz bir kaç ipucu sayesinde, bunu anlamanız mümkündür.

Samsung şarj Cihazı

Marka, model ve yıl gibi bilgilere ve ürünün tasarımına bakarak bunu anlayabilirsiniz.

Firmanın logosu firmanın yapmış olduğu ayara göre basılır. Bu kurala göre basılmayan logo cihazın sahte olduğunu göstermektedir. Sahte kısımda göründüğü gibi ”A” ve ”M” harfi ”S” harfine biraz daha yakın. İşte bu ürünün sahte olduğunu göstermektedir.

Üretim Yeri;

Bilindiği üzere Samsung ürünlerini Vietnam’da üretmektedir.Sahte kısma bakacak olursak hem Çin’de üretildiğini, hem logosunun belirgin olduğunu ve ”A+” işareti görüntülüyoruz. Bu belirtiler ürünün sahte olduğunu belirtir.

Uç Kısım;

Aldığınız ürünün sahte kısmına baktığımızda direkt düz olduğunu görüyoruz. Bu ürünün sahte olduğunu gösterir. Orijinal üründe fişin uç kısmında çıkıntılar olması gerekir.

Yukarıda verdiğimiz örnekler, gerçeğine en yakın üretilmiş sahte ürünlerdir. Bunları da birkaç ipucu ile sahte olduğunu anlayabilirsiniz, bunun dışında çoğu üründe bariz şekilde sahte olduğunu belli edecek emaraler bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu