Bilim ve Teknoloji

İnstagram’da Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

İnstagram, popüler sosyal paylaşım sitelerinden bir tanesi, herhalde yararlarından ve nasıl kullanıldığından bahsetmemize gerek yok.

Kullanıcıların merak ettikleri konular, genelde etkileşim ile ilgili oluyor, mesela Beni kim engelledi? Ya da engellendiğimi, nasıl anlarım gibi.

Bizde bu yazıda İnstagramda engellendiğinizi nasıl anlayabilirsiniz, bir kaç ipucu vermeye çalışacağız.

Genelde kullanıcılar, düzenli olarak takip ettikleri kişinin profilini artık göremiyor ise, hemen engellendiğini düşünmeye başlıyor. Elbette böyle bir durumda söz konusu olabilir ama hemen teleşlanmayın farklı bir durumda olabilir.

Hemen profiline ulaşamadığınız kişinin sizi kesin olarak engellediği anlamını da çıkartmayın.

O zaman bu kişinin profilini neden göremiyorum? İnstagramda eğer bulamadığınız kişi hesabını geçici olarak dondurmuşsa veya hesabını tamamen silmiş ise de profilini göremezsiniz.

Bu sizin engellendiğiniz anlamına gelmez.

Yukardaki görselde olduğu gibi aramak istediğiniz kişinin hesabında ‘’ Bu hesap gizli ‘’ ifadesi yer alıyor ise, sizin bu hesabı takip etmediğiniz içindir, dolayısıyla da zaten takip etmediğiniz bir kişinin sizi engellemesi mümkün olamaz.

İnstagram’da Engellendiğinizi Anlamanın Yolu Nedir?

Öncelikli olarak İnstagram ana sayfasında bulunan arama butonuna tıklanmalıdır. Arama yerine sizi engellediğini düşündüğünüz kişinin adını veya kullanıcı adını yazın. Genelde arama sonucunda sizi engelleyen kişinin profili karşınıza çıkmayacaktır. Bu durumda kişi profilini dondurmadı veya silmediyse muhtemelen engellendiniz.

Engellendiğinizi Gösteren Servisler Güvenli mi?

İntenette sizi engelleyen kişileri gösterdiğini söyleyen bazı adresler ve sitelerde bulunur. Ne kadar doğru sonuç verdikleri bilinmez ama, sizi engelleyenleri gösterdiğini iddia etmektedirler.

Bu servislere İnstagram kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, arkadaş listenizde bulunan kişiler ve engellenip engellenmediğinizi de görmeniz mümkün olabilmektedir.

Ancak burada bir uyarı yapmakta fayda vardır, bu tür üçüncü parti yazılım ve uyglamalara instagram kullanıcı adı ve şifrenizi vermeniz ne kadar güvenlidir, bunu düşünerek hareket etmeniz yararınıza olacaktır.

Yukardaki görselde “İnstafollow for İnstagram” uygulamasının içeriği görülmektedir. Uygulamaya kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra uygulamanın profilinizi taraması sağlanmaktadır. Ardından uygulama içinde bulunan ‘’ block ‘’ butonuna tıklayarak sizi engelleyen kişilerin görülmesi sağlanmaktadır. Bu sayede kim tarafından İnstagram’da engellendiğinizi anlayabilirsiniz.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu