Bilim ve Teknoloji

Huawei P30 Çift Görüşlü Video Modu Özellikleri

Son yılların en fazla ses getiren akıllı telefon markası olan Huawei, hem hakkında çıkan haberler hem de çıkardığı modeller ile gündemden hiç düşmüyor.

Sürekli olarak yeni güncellemeleri de yayınlayan marka, son olarak bazı akıllı telefon modellerine EMUI 9.1 ve B153 güncellemelerini sundu. Bu adımın ardından markadan gelen yeni haber ise oldukça ilgi gören P30 ve P30 Pro modellerine sağlanan çift görüşlü video modu özelliği oldu.

Kısa bir süre önce tanıtılan bu iki modelde özellikle kamera çözünürlüğü konusunda yoğun şekilde çalışılmış. Öyle ki kamera yakınlaştırma özelliği ile çok uzak mesafeleri bile yakındaki kadar net gösterebiliyor. Bu özellik sayesinde yoğun ilgi gören P30 ailesine şimdi de çift görüşlü video kayıt özelliği eklendi.

Çift Görüşlü Video Kayıt Özelliği Nedir?

Huawei’nin popüler modeli için hazırlamış olduğu bu yeni özellik kapsamında çift görüşlü video çekimi yapmak mümkün oluyor. P30 ve P30 Pro kullanıcıları, aynı anda cep telefonunun hem birinci kamerasını kullanabiliyor hem de tele foto lensi sayesinde bölünmüş videolar oluşturabiliyor. Akıllı telefon kullanıcıları, bu özellik sayesinde telefonun ekranında iki bakış açısını da aynı anda görebiliyor.

Aynı anda çift perspektif ile video çekimi yapma şansını sunan P 30 ve P30 Pro modelleri ile video çekimleri sırasında eşsiz görüntüler kaydetmek mümkün oluyor. Bu özelliğin kullanılabilmesi için telefon kamera ara yüzünde bulunan ‘Çift Görünüm’ özelliğinin aktif edilmesi gerekiyor. Huawei’nin bu yeni özelliği sayesinde hem yatay hem de dikey videolar çok kaliteli şekilde çekilebiliyor.
Huawei P 30 Çift Görüşlü Video Modu Özelliğinin Sundukları

Huawei’nin çift görüşlü video özelliği ile gelen yenilikler şu şekilde sıralanıyor;

  • Telefonla video çekimlerinde eskisinden daha geniş arka plan alma
  • Nesneleri çok daha geniş bir manzarada yakalama fırsatı
    Bölünmüş ekran özelliği ile görüntüyü15 kata kadar yakınlaştırma
  • Aynı anda hem geniş açı hem de yakın plan özelliğini kullanarak iki farklı açıdan birlikte çekim yapma
  • Tüm bu özellikleri ile çok fazla ilgi görecek olan P30 ve P30 Pro modellerine zaten var olan ilginin daha da artması bekleniyor.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu