Bilim ve Teknoloji

Galaxy S9 Kapatılması Gereken Ayarlar

Eğer sizlerde Samsung Galaxy S9 kullanıcısı iseniz sizlerde bu ayarları kapatarak olabilecek sorunların önüne geçebilirsiniz.

Samsung telefonlarda Bixby’nin ilk sürümünden beri birçok şey değişiklik gösterdi. Ancak kullanılması için birçok neden sunmaktan da geride kalmadı. Neyse ki Samsung markası bu sorunu hızlı bir şekilde fark etti ve Galaxy S9 modelinde satıştan önce ayarlamaları yaparak Bixby’nin kapatılması veya kısıtlı kullanılması için sizlere birkaç farklı alternatif seçenek sundu.

Samsung kullanıcısı birçok insanın istediği birçok şeyin arasında telefonun yan tarafında konumlanan Bixby düğmesini kapatmak vardır. Bunun nedeni ise sürekli yanlışlıkla elimizin bu düğmeye dokunmasından kaynaklanır. Bu sorunu aşabilmek için Bixby Home’u kaydırarak açın ve ardından sağ üst köşede konumlanan ayarlar simgesine tıklayın. “Bixby Tuşu” için geçiş düğmesi adlı noktaya dokunun ve artık bixby düğmesinden korkmayın rahatlıkla basabilirsiniz. Nedeni bixby tuşu artık devre dışı kalmıştır.

Bir diğer Samsung vakası ise hiç sevilmeyen klavye takımıdır. Eğer sizlerde Samsung model telefonların klavye sunumundan hoşlanmayanlardansanız, bunu rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Play Store içerisinde bulabileceğiniz birçok farklı klavye uygulamasını indirerek Samsung Klavye takımına alternatif seçenekleri görebilirsiniz. İndirdiğiniz ve kurduğunuz klavyeyi varsayılan klavye olarak ayarlamak için telefondan klavye ayarları> genel yönetim> dil ve giriş sekmesine tıklayarak istediğiniz klavyeyi seçebilir ve kullanabilirsiniz.

Edge samsung modelleri için tavsiyeler;

Eğer sizde Samsung marka telefon üreticisinin Edge serisi telefonlarından birini kullanıyorsanız. Ekranınızın bir kısmının kavisli bir şekilde uzadığını göreceksiniz. Bu kavis aslında telefon kullanımının kolaylaşması için tasarlanmıştır ancak siz bu tasarımdan hoşlanmıyor olabilir ve devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. Bu sizler için mümkün kılınan özelikler arasında yer alıyor.

Telefonunuzda kenar ekran tutamacının bulunduğu bölgeyi parmağınızla kaydırın. Ekranı, kenarının yaklaşık 3/2 si kadar gri alan olarak görebilirsiniz. Bundan sonra alt tarafta beliren dişli çark (ayarlar) düğmesine basarak bir sonraki adıma geçin. Bu ekranda sağ üstte yer alan mavi bir geçiş alanı anahtarı belirecek ve bu mavi alanı tuşlayarak griye çevirin. Bundan sonra ana ekran düğmesine basarak ana ekrana gelin ve kenar ekranın artık görünmediğini görebilirsiniz.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu