Bilim ve Teknoloji

Facebook son arananları silme nasıl yapılır?

Facebook arama geçmişini silme işlemi oldukça kolaydır. Öncellikle Facebook ana sayfasına girilmesi gerekir. Ana sayfaya girildikten hemen sonra kullanıcı adı ve şifre isteyecektir.

Kullanıcı adı ve şifre girildikten sonra sağ üst köşedeki küçük ok işaretine basılır. Küçük ok işaretine basıldıktan sonra birkaç tane seçenek sıralanacaktır. Bu seçenekler arasından ”Hareket dökümü” butonu seçilmelidir. Daha sonra bir panel çıkacaktır. Burada kullanıcının yaptığı tüm işlemler gözükür. Hemen sol altta ”Daha fazla” seçeneğine basılır. Bu seçeneğin altında daha fazla seçenek çıkar. Çıkan seçenekler arasından ”Ara” butonunu seçilmelidir. Ara yerinin hemen karşısında ”Arama geçmişini sil” butonuna basılarak arama geçmişi tamamen silinir.

Facebook Şifre Kırma Programı Veya Uygulaması Var Mıdır?

Facebook şifre kırma programı veya uygulaması eskiden çok fazla vardı. 2010 yılında Facebook güvenlik ekibinin değişmesi ile bu program ve uygulamaların işlevleri tamamen boşa çıktı. Şimdilerde ise Facebook şifre kırma uygulaması veya programı bulunmuyor. Bu programlar Facebook Lite şirketini tam 2 milyon dolar zarara uğrattı. Şimdilerde ise yılda 2.3 milyar dolar hasılat elde ediyor. Yeni güvenlik ekibinin kurulması ile bu sorun ortadan kalktı.

Facebook Hesabı Çalındığı Zaman Ne Yapılmalıdır?

Facebook hesabı çalındığı zaman, hesabın hemen geri alınması gerekir. Aksi takdirde bu hesabı çalan kişiler kötü emeller için hesabı kullanabilir. Bunun için ana sayfada ki şifre bölümünün altında şifremi unuttum sekmesi tıklanmalıdır. Daha sonra çıkan ekrana e posta veya telefon numarası yazılır. Telefon veya e postaya doğrulama kodu gelir. Doğrulama kodu istenilen bölgeye yazıldığında şifre yenileme ekranı ile karşılaşılır. Buradan şifre değiştirilerek çalınan Facebook hesabı geri alınmış olur.

Facebook Hesabının Kapatılması Durumunda Ne Yapılabilir?

Facebook hesabının kapatılması durumunda, hemen Facebook canlı destek hattı ile iletişime geçilmelidir. Bu sayede neden kapatıldığı öğrenilebilir. Kapatılma sebebi belirlendikten sonra hesap geri alınabilir. Eğer çok fazla bir kural ihlali olmadığı sürece, hesap sahibine Facebook tarafından geri verilebilir. Bu hesabı geri alabilmek için Facebook ekibi ile mutlaka irtibata geçilmesi gerekir.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu