Bilim ve Teknoloji

Facebook Bildirim Sesi Nasıl Değiştirilir?

Facebook bildirim sesleri, her ne kadar güzel olsa da bazı insanların sinirlerine dokunuyor. Bu küçük bildirim sesleri birkaç küçük adımda kapatılabilir veya değiştirilebilir.

Öncelikle kullanıcının Facebook sayfasına girmesi gerekir. Daha sonra sağ üst köşedeki aşağıyı gösteren ok işaretine tıklanmalıdır. Tıklandığında birkaç sekme açılır. En aşağılardaki ayarlar sekmesine tıklanması gerek. Daha sonra hemen solda bir zil işareti belirecektir. Bu bildirimlerin zil işaretidir. Zilin yanındaki küçük tik kaldırıldığında bildirim sesleri artık kullanıcının telefonuna gelmeyecektir. Hemen altındaki ok işaretine tıklandığında bir kaç müzik sesleri çıkacaktır. Bunlardan birine basarak bildirimlerin o sesle gelmesi sağlanabilir.

Facebook Bildirim Seslerinin Gelme Sebepleri

Facebook bildirim seslerinin birçok gelme sebebi var. Bunlardan ilki, birinin kullanıcının hesabına mesaj atmasıdır. Bir diğer sebep ise bir başka kullanıcının arkadaşlık isteği göndermesidir. Bildirim seslerinin tetikleyen diğer bir sebep ise, önceden paylaşılmış bir fotoğrafın başka bir kullanıcı tarafından beğenilmesi ile olur. Daha sonra zaman tünelinde başka bir kullanıcı, bir gönderi paylaştığında bu bildirim sesi yine gelebilir. Son olarak paylaşılan fotoğrafın altına bir yorum geldiğinde, kullanıcının telefonuna bildirim sesi yine gelir.

Facebook Bildirim Sesinin Tonunu Değiştirme

Bazen bildirim sesleri bir toplantıdayken veya dersteyken çok yüksek sesle gelebiliyor. Bu durumdan çoğu kişi şikayetçi oluyor. Bu sesin kısılması için birkaç pratik metot var. Bunlardan ilki telefonun sesini kısmaktır. Eğer telefonun bildirim sesi kısılırsa, otomatik olarak tüm bildirimlerin sesi kısılır. Fakat sadece Facebook bildirimlerinin sesini kısmak için yine ayarlar sekmesine gelinmelidir. Ayarlar sekmesinde bir zil işareti olacaktır. Ona basıldığında bir imleç oluşacaktır. Bu imleç ses ayarlamak içindir.

Facebook Şirketinin Ne Kadar Kullanıcısı Vardır

Facebook şirketinin bir zamanlar bir milyardan fazla kullanıcısı vardı. Fakat İnstagram gibi dev şirketler kurulunca, kullanıcıları giderek düştü. Bu günlerde ise en fazla yedi yüz seksen milyon kadar kullanıcısı vardır. Bu şirket birkaç yıl içerisinde batacağı öngörülüyor.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu