Detaylı anlatım: Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silme?

Sosyal medyanın her geçen gün hayatımıza biraz daha fazla girdiği ve sosyal medyayı kullanan kişilerin sayısının da giderek arttığı tartışmasız bir gerçek. İlk önce Facebook girdi hayatımıza ve ünü kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. Daha sonra onu Twitter takip etti. Sonrasında Instagram, Snapchat derken bugün kullanım yoğunluğu birbirinden farklı olsa da birçok sosyal paylaşım sitesi hem ülkemizde, hem de dünyanın hemen her yerinde milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Fakat bazen kullandığımız sosyal paylaşım hesaplarında istenmeyen bazı durumlar meydana gelebiliyor. Örneğin; hesabın başkası tarafından ele geçirilmesi ya da çalınması, bizden habersiz birtakım paylaşımların yapılması gibi. Bu durumda yapılacak en doğru şey, o hesabı kalıcı olarak silmek ve yeni bir hesap açmak. Peki, bu işlem nasıl olur, Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemi nasıl yapılır?

Hesabı Kapatmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Facebook hesabını kalıcı olarak silmeden önce bilinmesi gereken şeyler şunlardır:

1) Hesabınızda açmış olduğunuz sayfanız veya kurmuş olduğunuz gruplarınız varsa ve bunların yöneticisi sizseniz, hesabın silinmesiyle birlikte bu sayfalar ve gruplar da silinecektir. Bu nedenle bu sayfa ya da gruplara ikinci bir yönetici eklemekte fayda var.

2) Silinen hesap hiçbir şekilde tekrar açılamıyor ve geri alınamıyor. Bu nedenle hesabı silmeden önce çok iyi düşünmek gerekiyor.

3) Hesabın silinmesinden sonra hiç kimse sizin profilinizi göremez. Fakat hesabınıza ait tüm verilerin silinmesi 90 günü bulabilir.

Facebook hesabını silmek için izlenmesi gereken adımlar şunlardır:

1) İlk önce hesapta ki uygulamaların silinmesi gerekiyor. Bunun için önce Facebook Uygulama Ayarlarını açın, daha sonra bu bölümde yer alan tüm uygulamaları yanında ki “X” butonu ile kaldırın. Bu işlemin yapılmaması durumunda hesap tam olarak kapanmıyor. Facebook; hesap silme işleminden sonra 2 haftalık sürede, hesapta hiçbir hareketlilik olmamasını istiyor.

2) Tüm uygulamaları sildikten sonra, gerekli bağlantıyı açarak ” hesabımı sil ” butonuna tıklıyoruz.

3) Daha sonra açılan popup penceresine kullanılan Facebook şifresini ve ekranda görülen güvenlik kodunu girmek gerekiyor. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey; Facebook hesabını silme işleminden sonra 2 hafta boyunca hiçbir şekilde hesabın tekrar açılmaması ve hesapta hareket olmaması gerekiyor. Çünkü bunlardan birisinin olması durumunda hesap tam olarak kapatılmadığı için sıfırlanıyor.

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

Cevap yazin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir