Bilim ve Teknoloji

Braun POS hatası nedir? Çözüm yöntemi

Mail hesabımıza yada yorumlardan gelen soruları elimizden geldiği kadar hızlı bir şekilde cevaplamaya çalışıyoruz.

Malesef bazen yoğunluktan dolayı geç cevap veriyoruz. Alper beyin sormuş olduğu soruyu anca cevaplayabildik. Kendisinden özür diliyoruz.

Bir ziyaretçimiz bize Braun marka ateş ölçer kullandığını ve ateş ölçer ekranında POS hatası hatası aldığını ve nasıl düzeltilebileceği konusunda yardım istemiştir.

İlk olarak POS hatasının anlamı Pozisyon hatasıdır. Yani Termometrenin kulaklığı kulağa sağlam bir şekilde yerleştirilmemiş olmasında kaynaklanmaktadır. Çözüm olarak ise Kulaklığın doğru şekilde konumlanmış olmasına ve dengeli bir şekilde durmasına dikkat ediniz. Başlığı değiştirip yeni açıp kapatınız.

Not: Braun ateş ölçer hakkında sormak istediğiniz her türkü konuyu bize yorum yazarak yada mail adresimize gönderebilirsiniz.

İlgili Makaleler

29 Yorum

  1. pos hatası filtreyi değiştirmeme rağmen oluyor ne yapmalıyım?

  2. Merhaba cihazımız bos hatası veriyor düzelmiyor model 6520 başka kullanılar vermiş olduğunuz çözümü dedim ama yinede aynı

  3. Ensar bey eğer garantisi devam ediyorsa servis en mantıklısı olacaktır.

  4. Braun 6520 cihazım pos hatası veriyor kulak içi her türlü denememe rağmen düzelmedi ne yapabilirim veya İzmir de buna bakacak bir servis varmı

  5. Braun 6022 ne yaptimsa pos hatasi gitmedi Kuşadası civari varmi teknik servis acaba

  6. merhaba braun marka ateş ölçeri yere düşürdüm o nedenle doğru ölçüm yapmıyor( başka cihazlarla hatayı teyit ettik) düzeltilebilir mi?

  7. Mustafa bey maalesef düşme sonucu ateş ölçerler çabuk bozulmaktadır. Bildiğim kadarıyla bu sorun düzeltilmiyor.

  8. Ben çözüm buldum.
    Aletin altındaki (ucu) kırmızı küçük nokta, takılan koruyucuya temas etmiyor. Çok acil durumda elinizle yada bant ile basılı kalmasını sağlayınız. Bende işe yaradı.
    Saygılarımla

  9. Tolga bey cok tesekkur ederim.Tavsiyeniz gerçekten ise yaradı.cildiracaktim.Braun termoscan 6022 cihazım kulaklığı degistirdigim halde hata veriyordu.Tolga beyinde dediği gibi altta kırmızı düğmeye basınca ateşi ölçtü ve hata kalktı.

  10. Slm Ates ölçer cihazımız POS Yazıyor.. yen kulaklık aldık kapattık açtık ama halen aynı hata verıyor. Ne yapmam lazım ..su zamanlarda gerçekten çok ıhtıyacım olan bırsey
    Oznur Göktaş

  11. Öznür hanım ateşölçer ucundaki plastiği iyi taktınız mı?

  12. Braun 6520 ateş ölçer devamlı pos yazısı çıkıyor ve ölçüm yapmıyor yardımcı olur musunuz? Dediğiniz şeyleri uyguladım ama değişen bi şey yok

  13. Fatih Bey POS hatası hangi durumdan sonra oldu? Örneğin düşme yada durduk yere

  14. Braun ateş olçerim var Type:6022 F olarak ölçmeye başladı yani 98 falan çıkmaya başladı bunu normal hale yani 36 haline nasıl getireceğim kolay gelsin.

  15. Nejat acarlar daha önce bnm kullandığım ürüne de aynısı olmuştu çk uzun zaman gçti üstünden tam net hatırlamıyorum ama açıp kapatma düğmesine uzun basılı tutmanız gerekiyor. Verdiği hatayı nette yazın youtube da videosu da var hatta nasıl düzeltileceğini gösteriyor.

  16. Merhaba irt3030 ateş ölçer. Kulağa giren Plastik ucu takın uyarısı veriyor. Ama takılı zaten. Ateş ölçer de kırmızı bir çentik var o içine göçmüş. Ateş ölçeri açtım içinde boş da duruyor. Bunu nasıl sabitlemem gerek?

  17. Merhaba irt3030 ateş ölçer uyarı verior plastik ucu tak diye ama takılı zaten. Kırmızı bir çentik var o içine göçmüş. Ateş ölçeri açtım içinde boşda duruyor yuvasına nasıl sabitlemem gerek

  18. pos hatası veriyor aç kapa düzeliyor. fakat bu seferde HI yanı fazla ölçüm yapıyor,(modeli thermoscan)

  19. braun ırt 6520 ateş ölçer kullanıyorum. HI uyarısı verip ölçüm yapmıyor.ne yapmalıyım

  20. P05 arızası çıkınca, cihazı kapatıp açın.. Ölçüme hazır olduğunda önce kulak içine yerleştirin ve sonucu açıklayana kadar ölçme tuşuna basılı tutun. Selamlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu