Bilim ve Teknoloji

Black Friday indirimleri ülkemizde koca bir yalan mı?

Black Friday, yurtdışında Şükran günü’nden sonra gelen ilk Cuma gününe deniliyor.

1932 yılından itibaren Yılbaşı alışverişlerinin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Yurtdışında bu kara cuma gününü alışveriş çılgınlıkları ile kutlanıyor. Birçok büyük E-Ticaret siteleri indirimler yapıyor.

Son yıllarda Black Friday günleri ülkemizde de yapılmaya başlandı. Ülkemiz Black Friday ismini çok tepki gösteriyor. Kara Cuma günü ülkemize hiç yakışmıyor.

Dini açıdan bu konuyu uzatmadan yapılan indirimlere göz atmak istiyoruz. Bir tane büyük E-Ticaret sitesi Huawei Honor 10 modelinde büyük indirim olduğunu yazmıştır. İndirimli girdiği fiyatı araştırdığımızda zaten o fiyatta olduğunu görmekteyiz.

Diğer bir indirim olarak Xiaomi Mi Band 3 bilekliğini görüyoruz. Bu bileklik internet piyasasında 199 TL civarlarında satılmaktadır. Bu akıllı bileklikte ki indirim gerçekten var diyebiliriz.

Diğer ürünlere tek tek bakmak oldukça sıkıcı olacağı için sonuç olarak bazı ürünlerde gerçekten indirim bulunuyor. Fakat teknoloji ürünleri alırken incelemeniz gerekiyor. Çünkü fiyatları zaten normal seviyelerde. Yurtdışında yapılan alışveriş indirim oranı ile ülkemizde yapılan indirim oranları arasında oldukça fark bulunuyor. ABD’de birçok E-Ticaret sitesi yüzde 5 kar ile satış yaptığı için büyük ilgi görüyor.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu