Bilim ve Teknoloji

Bilgisayarınızı Koruyacak En İyi Virüs Programları

Günümüzde pek çok bilgisayar, akıllı telefon ya da tablet sahiplerinin kullanım esnasında yaşadığı problemlerden birisi de teknolojik aletlerine virüs bulaşma riskidir.

Teknolojik aletlerinizden herhangi birine virüs adı verilen zararlı yazılımlardan bir tanesinin bulaşması durumunda, bilgisayarınız ya da cep telefonunuzun zarar görmesi, fotoğraflarınızın silinmesi ya da çalınması gibi durumlar söz konusu olabilmektedir. Bu yüzden bu kötü yazılımlardan korunabilmek için kullanıcıların yararlanabileceği pek çok anti-virüs program mevcuttur. Bu programların arasından en iyi 5 tanesini listelemek gerekirse:

  1. AVG ANTI-VIRUS FREE:

AVG, virüs temizleme ve önleme programları arasında tartışmasız ilk sırayı almaktadır. Bunun ilk sebebi, programın 10 yılı aşkın bir süredir lider konumda ilerlemesiniz haricinde, sizlerin onayı ile virüs temizlemesi yapmakta ve sizlere güncel olarak virüs tespit ettiğinde bilgilendirme yapmaktadır. Bunun haricinde, AVG sizlere cep telefonunuzun virüs kontrolünü bilgisayarınız üzerinden yapmanızı da sağlamaktadır.

  1. BİTDEFENDER ANTIVIRUS FREE EDITION:

Diğer popüler anti virüs programlarının aşina oldukları klasik virüs yazılımları haricinde, daha çok çok fazla duyulmamış virüslerle çalışma yaparlar. Bu sayede diğer programlardan bir adım öne geçmektedir. Bunun haricinden, reklamsız içerik sunmasıyla, kullanıcılarını rahatsız etmemekte ve büyük çoğunluk tarafından da tercih edilmektedir.

  1. HIJACKTHIS:

Boyut olarak küçük ama etki olarak oldukça güçlü bir yapısı olan anti virüs programı olması sebebiyle, 10 yılı aşkın süredir Dünya üzerinde pek çok kullanıcı tarafından bilgisayarlara yüklenmektedir. Bu programda bilgisayarınızı kötü yazılımlardan kurtarmaya çalışırken, kişisel verilerinizin kaybolma riskine karşı her zaman dikkatli olmak gereklidir.

  1. COMBOFIX:

Yine boyutuna aldanılmaması gereken, oldukça güçlü virüs temizleme gücü olan bir programdır.

  1. ADVANCED SYSTEM CARE:

Pek çok kompakt özelliği içinde barındıran program, sizlerin bilgisayar sistemlerinizi güvenli ve huzur içinde kullanmanızı sağlayacak en güçlü yazılımlardan biridir.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu