Bilim ve Teknoloji

Amiral katili Xiaomi PocoPhone F1 eksikleri

Xiaomi’nin favori akıllı telefonu PocoPhone F1 ülkemize geldikten sonra büyük ilgi gördü. Uygun fiyat ve performansı ile 5 Bin – 6 Bin TL’lik akıllı telefonlarına kafa tutuyor.

Xiaomi PocoPhone F1 3299 TL’den satılıyor. Amiral katili diyebileceğimiz PocoPhone F1 dezavantajlarından bahsetmek istiyoruz. Aslında tam bir dezavantaj değil ama biz yinede eksik özelliklerini yazmak istedik. Bu arada Qualcomm Snapdragon 845 chipset olarak piyasadaki en ucuz telefon olduğunu hatırlatalım.

PocoPhone F1’de olmayan özellikleri NFC, kızılötesi, suya/toza karşı dayanıklılık ve arka kapağın plastik olmasıdır. Aslında bu eksik olan özellikleri çok fazla aktif olarak kullanmadığımız özelliklerdir. Örnek vermek gerekirse NFC özelliği. Dosya transferi için kullanılan bu özellik WhatsApp ile artık kullanılmamaya başlandı. Çünkü NFC üzerinden müzik gönderimi olmadığı için her dosya gönderimini WhatsApp üzerinden yapmaktayız. Kızılötesi özelliği de günümüzde artık uzaktan kumanda için kullanıyoruz. Yani eksikliği hissedilmez. Arka kapağın plastik olması konusuna geldiğimizde ise 3299 TL olmasından dolayı bazı konularda tasarruf etmek gerekmektedir. Suya ve toza karşı dayanıklılık konusunda değinirsek bu fiyata zaten olmasını beklemek yanlış olacaktır.

Sonuç olarak baktığımızda 3299 TL’ye birçok dev markanın Amiral gemilerini tahtını sallayabilecek bir akıllı telefondur.

Xiaomi Pocophone F1 özellikleri

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu