Bilim ve Teknoloji

2017 Microsoft Surface Pro İncelemesi

Orijinal Surface Pro cihazı, Microsoft’un tablet piyasasına giriş ürünüydü ve 2’si 1 arada olarak tasarlanırken, yıllar boyunca geliştirildi.

Surface Pro 4 de oldukça etkileyici bir cihazken, şimdi de 18 ay sonra yeni 2017 model Microsoft Surface Pro karşımızda.

Aslında normalde adının sonunda ‘5’ olmaını bekliyorduk fakat Microsoft sadece Surface Pro olarak kullanmayı tercih etti. Bunu firmanın niye yaptığını bilmesek de, şimdiden üst düzey bir tablet olduğunu söylemeliyiz.

Surface Pro 2017 Fiyatı

Üst düzey kalite maalesef ucuza gelmiyor ve Surface Pro 2017’nin giriş modeli yaklaşık 800 dolar olarak etiketlendirildi. Bu rakam Surface Pro 4’ün çıkış tarihine göre 50 dolar yüksek gibi gözükse de asıl fiyat farkı 150 dolar demeliyiz çünkü yeni tabletin içinden stylus kalem çıkmıyor, dolayısıyla ek para ödemek gerekiyor.

Surface Pro 2017 Tasarımı ve Özellikleri

Önceki cihaza benzeyen 2017 model Surface Pro, bu sefer daha köşeli duruyor fakat genel anlamda yumuşak çizgilere sahip. Artık 165 derece eğilebilen cihaz, masa üstünde çok rahat kullanılabiliyor ve Surface Pen’le harika bir ikili oluyor.

Cihazın genel malzeme kalitesi aşırı derecede kaliteli ve fiyatının hakkını veriyor. Surface Pro 4’ten ağırlık ve boyut olarak pek fark yokken, cihazdaki portlar da değişmemiş. Yine tam boyutlu USB 3, mini-DP video çıkışı ve 3.5mm kulaklık jack girişi mevcut. Tabii ki microSD kart girişi de standın altında durmakta.

Ekran konusunda da fark edilir ciddi değişimler yok ve yine 12.3 inçlik, 2736x1824p çözünürlüklü bir panel bizi karşılıyor. 267 piksel derinliği olan ekran, yansımalara karşı son derece etkili.

Cihazda Core i7-7660U işlemci çipseti, 16GB RAM ve 512GB Samsung SSD bulunuyorve performans konusunda dizüstü bilgisayar deneyimi yaşatıyor. Crystal Disk Mark özelliğiyle SSD ciddi derecede hızlanmışken, cihaz PCMark 8 Home testinden 3345 puan almayı başarıyor. Geçen yılın Core i5 işlemcili Surface Pro 4 sürümü ise bu testlerden 2682 puan almıştı.

Intel’in Iris Plus Graphics 640 ekran kartı genel anlamda başarılı bir kullanım sunarken, tabii ki bu cihaz oyunlar için uygun değil. Orta düzey ya da eski oyunları oynayabilirsiniz fakat yeni nesil oyunları çalıştırmayı beklemeyin.

Batarya performansı konusunda da 11 saatin üzerinde süre vadeden 2017 Surface Pro, hem tablet, hem de dizüstü bilgisayar deneyimini başarıyla yaşatmayı başarıyor ve bizden tam puan alıyor.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu