Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silme (Basit şekilde)

Haber alma ve eğlence dendiğinde ilk akla gelen sosyal medya platformlarından olan Twitter aynı zamanda en çok kullanılan sosyal medyalar arasında bulunuyor.

Yine de zaman zaman çeşitli nedenlerle kullanıcılar Twitter hesaplarını kapatmak isteyebiliyor. Bunu yapmak ise aslında oldukça kolay.

Hesabı Silmek İçin Öncelikle Yapılması Gerekenler

İlk olarak Twitter’ı açıp kendi profilinizden “Hesap” kısmına gitmelisiniz. Açılan sayfanın en alt kısmına indiğinizde “Hesabını devre dışı bırak” yazısını göreceksiniz. Yazıya tıklayın ve gelen ekranda yapacağınız işlemin Twitter hesabınızı devre dışı bırakacağını ve “bilmeniz gereken diğer konular”ı anlatan bir uyarıyla karşılaşacaksınız. Eğer hesabınızı kapatmak istediğinizden kesin olarak emin iseniz “Devre dışı bırak” butonuna tıklayın. Twitter, hesabın sizden başkası tarafından kullanılmadığını garantilemek ve dolayısıyla sonrasında oluşabilecek mağduriyetleri engellemek adına, size hesap şifrenizi girmenizi isteyen bir ekran açar. Şifrenizi girin. Şifreniz onaylandığında hesabınız devre dışı kalır.

Hesabınızın Kalıcı Olarak Silinmesi

Ancak bilmeniz gereken şudur; Twitter, kullanıcılarına bu hesap silme işlemini geri alabilmeleri için 30 günlük bir süre tanır. Bu süre içerisinde hesabınıza dair veriler, her türlü paylaşımınız vs. Twitter tarafından saklanır. Eğer 30 gün dolmadan en son kullandığınız kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaparsanız hesabınızı yeniden etkinleştirmiş olursunuz. Ve hesabınızı etkinleştirdiğinizde söz konusu 30 günlük sürenin en başa dönmesine neden olursunuz. Fakat bu işlemi yapmayıp 30 günlük süre içerisinde hesabınıza giriş yapmazsanız hesabınız kalıcı yani sürekli olarak silinir.

Unutulmamalıdır ki; hesabın kalıcı olarak silinmesinden sonra eski kullanıcı adı tekrar alınamaz. Bu demektir ki yeni bir kullanıcı adıyla tekrar bir Twitter hesabı açtığınızda yeni baştan bir profil düzenlemeniz gerekir. Bu sebeple daha sonrasında tekrar Twitter kullanıcısı olacağınızı düşünüyorsanız hesabınızı kapatmadan önce kullanıcı adınızı değiştirmek sizin faydanıza olacaktır.

Hesap Silindikten Sonra Yaptığınız Paylaşımlar Ne Olur?

Hesabınız kalıcı olarak silindikten sonra dahi Twitter’da paylaştıklarınız başka kullanıcılara gözükebilir fakat paylaşıma tıklandığında kapatılmış hesabınıza ulaşılamaz.

Hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce daha önce yaptığınız paylaşımları veya diğer verilerinizi indirip arşivlemek isteyebilirsiniz. Twitter böyle bir imkanı kullanıcılarına sunuyor.

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

Cevap yazin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir