Bilim ve Teknoloji

Oppo R15 Pro yorumları nasıl?

Oppo markası yurtdışında oldukça iyi bir satış rakamlarını görmektedir. Türkiye’de ise yeni yeni Oppo markası duyulmaktadır.

Aslında marka biliniyor fakat büyük teknoloji marketleri satmadığı için pek tercih edilmiyordu. Oppo’nun yeni modeli R15 Pro özellikleri şöyle;

Ekran özellikleri

Oppo R15 Pro’da 6.28 inçlik oldukça büyük bir ekran bulunmaktadır. Ekran çözünürlüğündeki bu modelde OLED ekran teknoloji tercih edilmiştir. Ekran teknolojisi olarak OLED’ler IPS LCD’lere göre daha net ve parlak bir görüntü vermektedir. Kullanıcı arayüzü olarak Oppo’nun kendi arayüzü olan ColorOS UI sürümünün 5.0 versiyonu bulunuyor. Ekran/Gövde oranı ise % 83.64’dür.

Batarya özellikleri

6.28 inçlik bir ekran boyutlu akıllı telefona 3430 mAh’lık bir batarya destek vermektedir. İlk bakışta düşük gelebilir fakat kullandığı chipset ve ekran teknolojisi ile oldukça verimli bir batarya süresi hedeflemektedir. Hızlı şarj konusuna geçtiğimizde ise VOOC Flash Charge hızlı şarj teknolojisi bulunuyor. 5 dakikalık şarj ile 2 saatlik bir kullanım süresi çok başarılıdır. Özellikle aktif olarak oyun oynayanların tercih edebileceği bir modeldir.

Kamera özellikleri

Oppo R15 Pro’da 16 megapiksel çözünürlüğünde arka ana kamerası bulunuyor. İkinci arka kamera ise 20 MP’dir. Ön kamera ise 20 MP çözünürlüğünde ve yapay zeka iyileştirme HDR teknolojisi yer almaktadır.

Performans özellikleri

2.2 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 660 Chipset ile orta segment kategorisinde iddaalı bir performans sunuyor. 6 GB RAM ile çok hızlı ve akıcı bir kullanım deneyimi yaşayabilirsiniz. Grafik işlemcisi olarak ise Adreno 512 tercih edilmiştir. Hafıza konusunda baktığımızda ise 128 GB’lık dahili depolama hafızası bulunmaktadır.  Bu hafıza size yeterli gelecektir. Yetmez derseniz ise 256 GB’a kadar hafıza kartı ile kapasitesini artırabilirsiniz.

Diğer özellikleri

Android 8.1 Oreo sürümü ile yüklü gelmektedir. İlk fırsatta Android 9.0 Pie versiyonu alacak modeller arasında bulunuyor. 4.5G teknolojisi olarak CAT 6 ile saniyede 300 Mbps indirme hızını görebilirsiniz. NFC teknolojisi çok fazla tercih edilmese de bu modelde var. Parmak izi okuyucusu ve çift SIM kart kullanma özelliği ile orta segmentte kesinlikle ciddi olarak düşünülmesi gereken bir akıllı telefondur.

Oppo R15 Pro henüz ülkemize gelmedi. Fakat büyük teknoloji marketleri artık Oppo modellerini yavaş yavaş teknoloji raflarına katmaktadır.

Dipnot: Oppo R15 Pro modeli sahibinden sitesinde 2500 TL civarlarında satılmaktadır.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu