Bilim ve Teknoloji

Çalışan Wi-Fi şifre kırıcı var mı? (Cevabı burada)

Gelen bir destek maili çok ilgimizi çekti ve sizlerle paylaşmak istedik. Ziyaretçimiz Google Play Store’dan Wi-Fi şifre kırıcı bir uygulama indirdiğini ve hiçbir şey yapmadığını yazmıştır.

Arkadaşlar daha öncelerde bu konular hakkında size bilgilendirme yazıları yazmıştık. Wi-Fi şifre kırıcı diye bir hizmet akıllı telefonlar için bulunmamaktadır. Mantıklı düşünürseniz size bedavaya bir uygulama sunuyorlar ve siz bu uygulama ile gittiğiniz her yerde Wi-Fi şifrelerini kırıp kullanabileceğinizi mi zannediyorsunuz. Lütfen bu tarz uygulamalara kesinlikle inanmayınız.

Bu tarz uygulamaların asıl amaçlarından bahsetmek istiyoruz. Bu tarz Wi-Fi şifre kırıcı uygulamaları yüklemek istediğinde bütün izinleri vermiş olacaksınız. Telefonun rehberi, galeri, mesajlar v.s. v.s. aklınıza gelebilecek her türlü izinleri bu uygulamayı üreten kişilerin eline vermiş olacaksınız.

Bilgisayarlar için bazı şifre kırıcı programlar bulunuyor fakat onlardaha önceden girilen belli başlı şifreleri denediği için çoğu kişi çalıştığını zannetmektedir. Toparlamak gerekirse akıllı telefonlarınıza uygulama indirirken dikkat ediniz. Özellikle Wi-Fi şifre kırıcı gibi kandırıcı uygulamalara itibar etmeyiniz.

Örnek olarak Google Play Store’da bulunan bir Wi-Fi şifre kırıcı uygulamasının sizden istediği başlıca izinler.

Kimlik
Kişiler
Telefon
Fotoğraflar/Medya İçerikleri/Dosyalar
Depolama
Kablosuz bağlantı bilgileri
Cihaz kimliği ve çağrı bilgileri

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu