Bilim ve Teknoloji

Bilgisayarımda Hangi Parçayı Yükseltmem Gerek?

Tüm bilgisayar kullanıcıların ortak endişesi cihazlarının daha hızlı olmasıdır ve bu konu internet üzerinde çok fazla şekilde aratılan ve bilgi alınmaya çalışılan bir konudur. Fakat şunu söylemeliyiz ki yanlış yaptığınız bir parça yükseltmesi paranızın neredeyse çöpe gitmesine eşdeğer olabilir. Eğer verimli bir yükseltme yapıyorsanız kendinize şu soruyu sormalısınız: “Neden bilgisayarımı yükseltiyorum?”

Biz bu sorulara sizin için birkaç yanıt verdik ve bunları cevapladık. Aşağıdaki başlıkların arasından sizler için uygun olanı seçerseniz daha iyi bir seçim yapabilirsiniz.

Daha İyi Bir Oyun Performansı İçin

Eğer daha iyi bir oyun performansı istiyorsanız işin sırrı ekran kartınızı yükseltmekten geçiyor. Yalnız şunu bilmenizde fayda var ki, piyasadaki çoğu ekran kartı muhtemelen anakartınız için uygun olsa da, taşıyabilecek bir işlemciniz olduğuna emin olmalısınız. Eğer bundan emin değilseniz almayı düşündüğünüz ekran kartı ve şu an sahip olduğunuz işlemciyi bize yorumlarda belirtirseniz yardımcı olabiliriz.

Daha İyi Bir Ofis/Göz Atma Performansı İçin

Masaüstünde gezerken olsun, film izlerken olsun, ofis programlarında iş yaparken olsun performansınızdan şikayetçi iseniz yapabileceğiniz en iyi yükseltmelerden birisi diskiniz olacaktır. Örneğin 400-500 TL civarında bir yatırım yaparak işletim sistemini kurabileceğiniz ve için en önemli uygulamalarınızı atabileceğiniz 240 GB’lık bir SSD alabilirsiniz. Bu hard diskten çıkan bilgisayarınız için devrim niteliğinde bir gelişme olacaktır. Aynı şekilde eğer RAM miktarınızı yetersiz buluyorsanız RAM yükseltmesi yapmayı da düşünebilirsiniz. Detaylı RAM yazımızı okumak için tıklayınız.

Çözüm Her Zaman Bilgisayarınızı Yükseltmekten Geçmeyebilir

Her ne kadar bir problem yaşadığımızda bilgisayarımızın donanımından kaynaklandığını düşünsek de, işin aslı her zaman öyle olmayabiliyor. Bizim tavsiyemiz, bu yükseltmeleri yapmadan önce yazılımsal sorunlardan arınmış bir bilgisayara sahip olduğunuzdan emin olmak için en azından bilgisayarınıza temiz bir format atmak ve soğutma bakımını yapmak olacaktır.

Konuyla alakalı herhangi bir sorunuz varsa çekinmeden yorumlarda belirtebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu