Araba Haberleri

Seat İbiza 1.4 100 BG LPG yakıt tüketimi nasıl? İşte kullanıcı yorumu

Bir ziyaretçimiz Seat İbiza 1.4 100 Bg arabasına taktırdığı LPG hakkında bize bilgilendirme yazısı göndermiştir.

İlk olarak bu yazıyı gönderen Hüseyin isimli ziyaretçimize çok teşekkür ediyoruz. Gönderilen yazı içerisinde cümle düşüklüğü ve kelime hatalarında düzeltmeler yaptık.

Arkadaşlar Seat İbiza 1.4 100 Bg bir araç satın aldım. Bu aracı ilk olarak benzinli olarak kullanmaya başladım. Bildiğiniz üzere benzin fiyatlarının yüksekliği ve arabanın 100 BG olmasından dolayı yakıt konusunda sıkıntılar yaşamaya başladım. Güçlü bir araba olan Seat İbiza yaz aylarında şehir içi ortalama 9 LT civarında bir yakıt tüketimi oluyor. Azcık performanslı kullanırsanız şehir içi yakıtı 10 LT civarlarını görmekteydi. Tabi bu yakıt tüketim işleri tamamen kullanıcının sürüş tarzınada göre değişmektedir. Şehir dışı ise yakıt tüketimi 100 Km’de 6.5 LT civarlarında seyrediyordu. Arabayı aktif kullanan bir kişi olduğum için artık yakıt tasarrufu yapmam gerekiyordu. Uzun bir araştırmadan sonra LPG taktırdım. LPG’yi 2400 TL’ye taktırdım.

Seat Ibiza 1.4 LPG yakıt tüketimi ne kadar oldu diye merak edeceksiniz.

LPG ile ilk denememde şehir dışı 30 kuruş gibi bir rakamı görünce çok mutlu oldum. 110 KM hızla sabit ve klima en düşük seviyede açık ve araba tam yüklüydü. Benzinli ile şehir dışı 50 ile 55 kuruş civarlarını görmekteydim.

Gelelim şehir içi yakıt tüketimine. Benzindeyken şehir içi yakıt tüketimi 65 ile 70 kuruş civarlarında oluyordu. Hatta kışın normal olarak 75 kuruş civarlarını görmekteydi. LPG taktıktan sonra şehir içi yakıt tüketimi 40 kuruşu geçmemeye başladı.

Seat Ibiza LPG sonrası performans düşüklüğü oldu mu?

Evet bu soruyu taktırmayı düşünenlerin cevabını merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Ben şahsen LPG sonrasında herhangi bir performans sorunu yaşamadım. Ara ara benzine aldığımda da hiçbir farklılık yaşamadım.

Sonuç olarak Seat Ibiza 1.4 100 Bg aracımda LPG taktırdığım için çok mutluyum. Kullandığım LPG göstergelerden herhangi bir arıza ışığı yakmadı. Ortalama olarak yüzde 40 civarında yakıt tasarrufu görüyorsunuz.

LPG’nin çalışma mantığı ise ilk olarak arabaya marş yaptığınızda benzinli olarak çalışmaktadır. Motor sıcaklığı 30 dereceye geldiğinde ise otomatik olarak tüpe geçiş yapmaktadır. Yaz aylarında tüpe geçiş süresi ortalama 2 dakika civarında sürmektedir. Bakalım kış ayı geldiğinde ne kadar sürecek göreceğiz.

LPG bakımlarını sorduğumda ise her yıl filtre değişmesi gerekiyormuş. Bunun ücreti de 60 TL’dir.

Seat Ibiza’ya LPG öneriyor musunuz diye sorarsanız eğer yıl içerisinde yaptığınız km en az 10 bin civarında ise kesinlikle yaptırınız. Ama yıl içinde 5000 km’yi geçmiyorsanız taktırmayın derim. Ayrıca arabayı yakın bir tarihte de satmayı düşünüyorsanız LPG’yi aklınıza bile getirmeyiniz.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu