Bilim ve Teknoloji

Klavyeden Türk Lirası (₺) TL işareti nasıl yapılır?

Gelen bir soruda ziyaretçimiz Klavyeden Türk Lirası (₺) İşareti Nasıl Yapılır? konusunda mail atmıştır. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmak istiyoruz.

Klavyeden Türk Lirası (₺) İşareti için AltGr +T veya Ctrl+Alt+T tuşlarını kullanabilirsiniz. Eğer bu tuş kombinasyonlarını kullandığınızda Türk Lirası (₺) işareti çıkmıyorsa ufak bir güncelleme yapmanız gerekmektedir.

İlk olarak bilgisayarınızın kaç Bit olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Bilgisayarınızın kaç Bit olduğunu öğrenmek için Bilgisayarım simgesine sağ tık yapıp özelliklere giriniz. Resimde gözüktüğü gibi yerde yazan bilgiye göre aşağıdaki linklerden güncelleme yapmanız gerekmektedir.

Bilgisayarınızın kaç bit olduğunu öğrendikten sonra aşağıdaki linklerden güncelleme yapmanız gerekiyor.

32 Bit için güncelleme indir

64 Bit için güncelleme indir

Bilgisayarınıza göre güncelleme yaptıktan sonra kurulumu tamamlayınız. Kurulum işlemi bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekmektedir. Güncelleme paketinden sonra klavye tuş kombinasyonu ile amacımıza ulaşmış olacağız.

Not: Güncelleme linkleri Microsoft’un resmi internet sitesinden inmektedir. Güncelleme dosyaları herhangi bir başka yerden yönlendirme değildir.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu