web stats


Çocuklarda topallama Geçici sinovit (eklem nezlesi) 24 gün sürdü

(eklem nezlesi)

topallama

Sizlere faydası olacak bir yazı paylaşmak istedik.Başımıza gelen çocuklarda topallama ile başlayan geçici sinovit yani eklem nezlesinin geçme sürecini yazmak istedik.

İlk olarak şunu söyleyelim bu hastalığın geçici olduğunu belirtelim.

Bir sabah kalktığımda 4 yaşındaki oğlumuzun sağ bacağını topallayarak yürüdüğünü fark ettik.Bu bizi çok korkkutmuştu.Eminim bu hastalığı yaşayanlar çok iyi anlar.Neyse hemen hastaneye götürdük, çocuk doktoru tam kan tahlili istedi.Kan sonuçlarında her şey normal çıktı.Bu geçici sinovitte genellikle kan sonuçları normal olarak gözüküyor fakat topallamaya devam ediyor.Doktor sonuçlara göre herhangi bir ilaç yada antibiyotik vermedi.Doktorun anlattığına göre geçici sinovitin en büyük sebeblerinden bir tanesi ise 1-2 hafta öncesinde çocuğun geçirdiği üst solunum yolu enfeksiyonu bağlı olarak bu hastalık yaşanıyormuş.

Detaylı bir açıklama yaptığında da eklem yerlerinde karakol görevi gören yerler olduğunu ve bu geçici sinovit mikropları vucüdün yararlı bir organizması şekline girerek vucüdü kandırıyor ve eklem yerine tutunuyor.Buda çocuğun sekerek yürümesine neden oluyormuş.

Bu hastalık ile hiç yürüyemeyen bile olabiliyormuş.Bizde ise sadece çocuk sabahları kalktığında topallıyor sonra geçiyor.Akşama kadar koşuyor geziyor gece yatıyor sabah kalkıyor tekrar topallıyor.Bir kaç geçer dedik ve internette ne var ne yok araştırdık.İnternette yazdığına göre 10 gün sürebiliyormuş.Bizim 10 günü geçtiğinde tekrar doktora gittik.Bu sefer ultrason ve röntgen çektirdik bütün sonuçlar nomal çıktı. Ortapedi doktoru bu süreçte ateş düşürücü ilaçlar kullanmamızı söyledi.Antiboyotiğin bu hastalıkta işe yaramadığı ve beklemekten başka çare olmadığını iletti.

Biz bu süreçte ateş düşürücü ilaçlar kullandık ve tam 24 gün süren bir geçici sinovit ile karşılaştık.Bu hastalık tekrarlayabiliyormuş.İnşallah kimse yakalanmaz, yakalanırsada bir daha geçirmesinler.Çünkü bu süreç aileleri adeta yıkıyor.

Sonuç olarak adı üstünde geçici bir hastalık.Fakat en önemlisi bu hastalık başlamadan önce herhangi bir üst solunum yolu enfeksiyonu yada gribal enfeksiyonu geçirdi mi?

Eğer kafanızda takılan bir soru yada tedavi süreci hakkında sormak istedikleriniz olursa lütfen bize yorum olarak yazınız.Sizlere gerekli en iyi şekilde cevap vermeye çalışacağız.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...
Teknoloji
Bilim ve Teknoloji Haberleri

17 Yorum

  1. Pingback: Geçici sinovit kaç gün sürer sorusuna yanıt tam 21 gün sürdü

  2. Recep korkmaz

    25 Aralık 2015 at 22:42

    Sizinle telefonlasabilir miyiz aynı durum oğlum da da var çok endiseluyiz

  3. Teknoloji

    Teknoloji

    26 Aralık 2015 at 15:14

    Recep Bey ile iletişime geçilmiştir.

  4. Kürşat

    27 Ekim 2016 at 14:57

    Allah sizden razı olsun, aynı süreçten geçiyoruz 10 gün oldu, sabah uyandığında yarım saat topallıyor sonra normal gitmediğim hekim kalmadı

  5. Teknoloji

    Teknoloji

    27 Ekim 2016 at 21:14

    Kürşat bey ilerleyen günlerdeki sonucu bize bildirirseniz çok memnun oluruz.

  6. Ruhi

    15 Kasım 2016 at 14:54

    Ben ruhi ayni hastaliga oglumda yakalandi acile goturduk kan idrar ve radyolaji normal cikti sonra ozel hstanede ortapediye goturduk mr istedi ve mr da eklem etrafindaki sivi cogaldigini ve istirahat ve ağrı kesici ateş düşürücü (gunde 3 defa 1olcek) 2 hafta sonra tekrar mr istedi mr a gerek varmi ultraso la hastaligin bitip bitmedigi kontrol edilebilirmi

  7. Teknoloji

    Teknoloji

    15 Kasım 2016 at 15:42

    Ruhi bey geçmiş olsun.Panik yapmanıza gerek yok diyebilirim.Doktorunuz en iyisini bildiği için dediklerini yapınız.Hastalığınızın kaç gün süreceğini bize yorum yazarak iletirseniz çok memnun oluruz.

  8. halil

    23 Aralık 2016 at 11:22

    Ayni dert benim kizdada var. 2 hafta oldu gecmedi dediginiz gibi sabahlari genellikle agri oluyor.tahlilleri normal. ates agri sislik yok ortapediye goturdum mr cektirdik kalcada sıvı birikintisi var 2 haftadir ağrı kesici ateş düşürücü kullaniyoz.agrilari azaldi sabahlari biraz oluyo ama hala tam olarak gecmedi. psikolojimiz bozuldu resmen.

  9. Teknoloji

    Teknoloji

    24 Aralık 2016 at 13:57

    merhabalar halil bey,

    info@teknoscrool.com‘dan her türlü sorularınıza hemen yanıt verebiliriz.

  10. Kubilay

    10 Ocak 2017 at 13:28

    4 yaşında oğlum 5-6 gün kadar yüksek ateş problemi yaşadı ateşin 3. gününde şurup antibiyotiğin dozunun yetersizliğine karar verildi ve dozu arttırıldı. Ateşin geçmesini takibeden ilk günlerde ördek (penguen) gibi yürümeye başladı bir hafta sonrasında bariz topallama, gece uykudan uyanmalar yaşandı, sabah yere basmak kstemiyor ağrılarını söylüyor tüm gün topallıyor, öğlen uykusundan kalkınca yine ağrılarından bahsediyordu, çocuk doktorumuz bunun 7-10gün süreceğini ağrı olduğunda ağrı kesici ateş düşürücü şurup vermemizi söyledi ancak 12. gününde topallama geçmeyince çocuk doktorumuzun tavsiyesi ile ortopediye gittik, kan testi yapıldı Crp ve sedimentasyon yüksek wbc (normal çıktı) mutlaka mr yapılması istendi açıkçası mr da çocuk durmayacağı için narkoz gerekecekti 2-3 daha bekleyerek başka doktora gitmeye karar verdik (blr kaç radyolog tanıdığımız ultrasound ve röntgen yeterli mr’a gerek yok demişti) ataşehirde doç.dr ortopedist bir bey’e gittik öylede oldu röntgen temizçıktı, ultrasounda da eklemde bir sıvı birikmesi gözlemlenmedi, aslına bakılırsa ağrı kesici ağrı oldugunda değil düzenli kullanılsa tedavi gerceklesim simdiye iyilesecegi söylendi bir 10 gün ağrı kesici reçe etti 10 gün ve 1 ay sonra kontrol tavsiye ettti, gözlemlediğim aslında 12.günden sonra biraz ağrılar azmıştı ama topallama devam ediyordu, şuan 16+gündeyiz topallama ve ağrı devam 10 gün ilaç kullanımımız geçici sinovit veya bir tip artrit olarak teşhis konuldu. Benzer sorunu yaşayanlara umarım ışık tutar, topallama, gece ağrı ile uykudan uyanma, uyanınca ağrı varsa 7-10 gün geçirmeden bir oetopediste gidiniz, özellikle son bir hafta stresten hiç uyuyamadım, umarım sizlere fikir verebilmişimdir.(ilaç benim durumuma özgü bir ilaçtı kendi doktorunuzun önerisi olmadan bu ilacı kullanmayın cok daha ciddi bir problemi ağrı kesici ile maskelemiş olmayın, teşhis sonrası dogru ilaç kullanımı) Bu başlığı bulupta okumak zorunda kalan herkese büyük geçmiş olsun, hastalığımızın 3. haftasının bitiminde sizlere buradan güzel haberler yazabilmek dileğiyle.

  11. Teknoloji

    Teknoloji

    10 Ocak 2017 at 18:19

    Çok teşekkür ederiz Kubilay bey,

    Gelişmeleri bekliyoruz.Çok geçmiş olsun..

  12. Kubilay

    17 Ocak 2017 at 07:23

    4 yaşındaki oğlumun şuan topallamamasında 14 + 7. günündeyiz
    (İlk 14 gün – ağrı kesici sadece ağrı olduğunda akşam yatarken 1 kaşık verilmişti [Çocuk doktorunun önerisi ile])

    Son 7 günün ilk 3 günü 1,5 kaşık ağrı kesici ateş düşürücü 12 saatte bir verildi, geriye kalan günlerde 1 kaşık ağrı kesici 12saatte bire dönüldü. Ağrı kesici ateş düşürücü düzenli kullanmaya başlamamızın yaklaşık 3.günü (ama topallamamızın 14+3=17.günü) topallama %90 azaldı, hafif paytak yürümemiz kaldı, ağrı şikayeti günde birden çok kere iken, şuan ağır hareket yaptığında nadir bacağım ağrıyor diyor. Ancak bacakları halen güçsüz yere oturduğunda veya eğildiğinde halen geri kalkmakta güçlük çekiyor ancak zorlarsa bir şekilde kalkabiliyor. Bu arada dikkat çekici bir nokta kol ağrısı ve el ağrısı gibi gün içerisinde birden çok kere şikayetleri oluyor.(hatırlatmak gerekirse Röntgen ve ultrasonda birşey gözlemlenmemişti (sıvı birikimi vs.) geçici sinovit, artrit şüphesi ile ağrı kesici ateş düşürücü kullanımına ortopedist önerisi ile başlanmıştı.)

    Crp değerimiz 0,0-0,5 arasında olması gerekirken 1,36
    Sedimantasyon 1/2 saat 0-10 olması gerekirken 31
    Sedimantasyon 1 saat 0-20 olması gerekirken 87
    WBC 5,14-13,38 arasında olması gerekiyordu 10,02 ile bu aralık içerisindeydi.

    Bu sorunu yaşayan arkadaşlar, çocuk yaş bilgisi ağrı kesici ateş düşürücüyü kaç gün ne doz ile kullandıklarını paylaşabilirler mi? (İlaç kullanımında iyileşme sürecinizi yine detaylı paylaşabilirseniz yol gösterici ve fikir verici olacaktır.)

    (Bu noktada 7-10 gün süren benzer sıkıntılarda ortopediste gidilmesi gerektiği ve doktor önerisi olmadan ilaç kullanılmaması gerektiğini önemle hatırlatmak isterim)

  13. Teknoloji

    Teknoloji

    17 Ocak 2017 at 10:56

    Çok geçmiş olsun kubilay bey. Hastalığınızın sürecini bizimle paylaşmanız çok güzel.Biz her sene bir kere gripten sonra kesin yakalanıyoruz.Artık doktorumuzda alıştığı için antibiyotik ile hemen geçiriyoruz.

  14. Kubilay

    17 Ocak 2017 at 11:48

    Mutlaka hastalıklar birbirinden farklıdır ancak henüz ibufen sorunumuzu %100 çözemedi ve gözlemlediğim süreç ortalamaların üzerinde, sizlerde kan değerleri, röntgen, ultrason sonuçları ne durumdaydı, kullandığınız ilaçlar (dozları) ve süreler hakkında bilgi verebilir misiniz? (İlaç ve durum tavsiyesini doktorum ile paylaşmak için danışıyorum)

  15. Teknoloji

    Teknoloji

    17 Ocak 2017 at 14:39

    Kubilay bey bizde ultrason,röntgen ve kan değerlerinde herhangi birşey çıkmıyor.Antibiyotik olarak sabit bir kullandığımız ilaç yok.Doktor o an boy ve kilosuna göre hafif bir antibiyotik yazıyor.

  16. Selin

    17 Ocak 2017 at 19:16

    Biz de iki hafta evvel büyük bir grip geçirdik. Acillerde sabahladık. Kızım 21 aylık. Hastalığımızın son günlerinde çok ağlamaya başladı ve arabasına koyduğumuzda susuyordu. Sonra anladık ki ayaklarını basmak istemiyor. Topallama değil, bir iki dk sonra yürümeyi bırakıp yere oturuyor. Bacakları halsiz gibi sanki öyle biri izlenim veriyor. 10 gün oldu, çocuk doktoru aynen geçici olabilir dedi ve ortopediste gitmemizi söyledi. Çocuk çok yıprandığı için bir hafta daha beklemek istiyoruz çünkü dra gitmekten psikolojisi bozuldu. Şişlik, morluk, ateş vb hiç bir başka emare yok. Peki sizler istirahat mi ettiriyorsunuz, yoksa yürütmeye mi çalışıyorsunuz? Masaj vb bacaklarına yapıyor musunuz? Acaba bugünlerde yaşadıklarımız aynı mikrop olabilir mi? Ortopedistleriniz benzer vakalarda artıştan bahsetti mi? Tşk

  17. Teknoloji

    Teknoloji

    17 Ocak 2017 at 20:33

    Selin hanım geçmiş olsun..

    Kesinlikle bir çocuk doktoruna gidin.Bu konular ihmale gelmez..Süreci bize devamlı bildirirseniz çok memnun oluruz.

Cevap yazin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir