Snapchat Snap Haritalar nasıl kapatılır?

Sevilen sosyal medya servisi , yer filtrelerinizi takipçilerinize göstermek için genellikle lokasyonunuzu takip ediyordu fakat yeni gelen güncellemeyle birlikte artık tüm takipçileriniz, her an nerede olduğunuzu görebilecekler.

Bu durum birçok tartışmaya yol açarken, beraberinde farklı soruları da getirdi. Peki Snapchat haritalar özelliği nasıl kapatılır, böyle bir imkan var mıdır?

Bazı insanlar yeni Snap Haritalar’ın lokasyonunuzu herkesle paylaştığından ötürü endişeli fakat aslında kulağa geldiği kadar korkutucu bir durum değil. Elbette zaman zaman sorunlar çıkması muhtemel fakat aynı zamanda eğer istemiyorsanız, Snap Haritalar’ı doğrudan kapatmanız mümkün.

Snapchat Haritaları Kapatma

Teknik olarak haritalar özelliğini kapatabilirsiniz. Öncelikle bunun için uygulamanın en son sürümüne ihtiyacınız var ve ilk olarak ana ekranda Snap Haritalar’ın açık olup olmadığına bakın.

Eğer çoktan Snap Haritalar servisini kullanmaya başladıysanız ve artık dahil olmak istemiyorsanız, izleyeceğiniz birkaç basit adım var. Öncelikle ana menüden, ön ve arka kameranızı çalıştırdığınız yere iki parmağınızla dokunarak haritadaki lokasyonunuza gidin. Ekranın sağ üst köşesinde bir ‘çark’ işareti göreceksiniz ve buradan Snap Haritalar’ın ayarlar menüsüne ulaşabilirsiniz. Ayarları açtığınızda karşınıza Ghost Mode – Hayalet Modu adlı bir seçenek belirecek.

Eğer bunu aktif hâle getirirseniz, uygulama son bilinen lokasyonunuzu silecek ve aynı zamanda gelecekteki yerlerinizi de göstermeyecek. Tabii Snapchat bu şekilde yine sizin lokasyonunuzu izlemeye devam edecektir. Snapchat’in de yerinizi görmemesini sağlamak için, Android veya iOS cihazınızn doğrudan ayarlar kısmına gidin ve buradan uygulama özel izinlerine girerek, lokasyonunuzu Snapchat’e kapatın. Tabii bunu kapatmanız, aynı zamanda bazı Snapchat özelliklerini kullanmanızı da engelleyecektir.

Snapchat Haritalar tekrar nasıl açılır?

Pişman olmanız hâlinde tekrar haritalar özelliğini açma imkanınız da var. Yine aynı şekilde çark resmine tıklayarak Snap Haritalar ayarlar kısmına girin ve buradan hayalet modunu kapatın. Bu şekilde uygulama artık yerinizi GPS üzerinden görebilecek ve aynı zamanda arkadaşlarınızla da paylaşmaya devam edecek.

Ayrıca unutmayın ki, yerinizi istediğiniz kişilere gösterme seçeneğiniz de var. Ayarlar kısmında bütün arkadaşlara bunu açabileceğiniz gibi, aynı zamanda sadece seçtiğiniz belli kişilere de gösterme şansınız bulunuyor.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (No Ratings Yet)
Loading...Loading...
Bilim ve Teknoloji Haberleri

Cevap yazin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir